Help with MNE Python issue

Original article was published by /u/8BallBrad on Deep Learning

Hi all having an issue working through this tutorial on the MNE website:

https://mne.tools/stable/auto_tutorials/intro/plot_10_overview.html#sphx-glr-auto-tutorials-intro-plot-10-overview-py

Im at the pre processing stage and I’m getting an error, here’s the traceback:

Traceback (most recent call last):

File "/Users/brad/PycharmProjects/pythonProject6/main.py", line 20, in <module>

ica.plot_properties(raw, picks=ica.exclude)

File "/Users/brad/opt/anaconda3/envs/mne/lib/python3.8/site-packages/mne/preprocessing/ica.py", line 1746, in plot_properties

return plot_ica_properties(self, inst, picks=picks, axes=axes,

File "/Users/brad/opt/anaconda3/envs/mne/lib/python3.8/site-packages/mne/viz/ica.py", line 483, in plot_ica_properties

plt_show(show)

File "/Users/brad/opt/anaconda3/envs/mne/lib/python3.8/site-packages/mne/viz/utils.py", line 111, in plt_show

(fig or plt).show(**kwargs)

File "/Users/brad/opt/anaconda3/envs/mne/lib/python3.8/site-packages/matplotlib/pyplot.py", line 337, in show

return _backend_mod.show(*args, **kwargs)

File "/Applications/PyCharm.app/Contents/plugins/python/helpers/pycharm_matplotlib_backend/backend_interagg.py", line 29, in __call__

manager.show(**kwargs)

File "/Applications/PyCharm.app/Contents/plugins/python/helpers/pycharm_matplotlib_backend/backend_interagg.py", line 113, in show

self.canvas.show()

File "/Applications/PyCharm.app/Contents/plugins/python/helpers/pycharm_matplotlib_backend/backend_interagg.py", line 68, in show

self.figure.tight_layout()

File "/Users/brad/opt/anaconda3/envs/mne/lib/python3.8/site-packages/matplotlib/cbook/deprecation.py", line 411, in wrapper

return func(*inner_args, **inner_kwargs)

File "/Users/brad/opt/anaconda3/envs/mne/lib/python3.8/site-packages/matplotlib/figure.py", line 2601, in tight_layout

subplotspec_list = get_subplotspec_list(self.axes)

File "/Users/brad/opt/anaconda3/envs/mne/lib/python3.8/site-packages/matplotlib/tight_layout.py", line 197, in get_subplotspec_list

subplotspec = subplotspec.get_topmost_subplotspec()

AttributeError: ‘NoneType’ object has no attribute ‘get_topmost_subplotspec’

I’m a bit stumped, any help would be great thanks.

submitted by /u/8BallBrad
[link] [comments]